B-Eloquent

Academic English

Reading skills (studenten)

Als student wordt je tegenwoordig dagelijks blootgesteld aan het Engels: je kijkt Engelse series en films en verstaat eigenlijk wel alles. Je leest misschien ook weleens een Engels boek of tijdschrift zonder al teveel moeite. Toch valt het lezen van Engelse academische teksten je zwaar. Niet alleen gaat het veel langzamer dan gewenst, ook heb je het gevoel dat je veel woorden niet kent en dat je vaak een zin of alinea moet herlezen om te begrijpen wat er precies staat.

Sneller en doelgerichter Engelse academische teksten lezen

Omdat het leeuwendeel van de academische literatuur in het Engels is geschreven, kun je aan een goede leesvaardigheid niet voorbij. In de cursus Reading Skills leer je wat je moet doen als je de betekenis van een woord niet weet (allemaal opzoeken? Of juist niet?). Je krijgt meer inzicht in de structuur en opbouw van verschillende teksten, om zo snel de hoofdzaken van de bijzaken te kunnen onderscheiden. Je oefent met verschillende leesstrategie├źn, om zo effectiever en doelgerichter te lezen en daarmee ook je leestempo te verhogen. Tegelijkertijd breid je je academische woordenschat uit.

Een bijkomend voordeel van het verbeteren van je Engelse leesvaardigheid is dat dit ook een gunstig effect heeft op je Engelse schrijfvaardigheid.

In een cursus Reading Skills komen de volgende onderdelen aan bod:
  • uitbreiden van je academische woordenschat
  • verwerven van en oefenen met verschillende leesstrategie├źn (bv. hoe om te gaan met onbekende woorden, skimmen/scannen, samenvatten)
  • inzicht verkrijgen in het doel en de structuur van verschillende type teksten (bv. academische artikelen, textbooks)
  • oefenen met effectief gebruik van woordenboeken