B-Eloquent

Over b-eloquent

Ik ben Lotte Tavecchio en ik ontwikkel en verzorg sinds 2002 een breed scala aan Engelse taaltrainingen en academisch schrijfonderwijs. Ik ben gepromoveerd in de Engelse taalkunde en combineer mijn werk als taaltrainer met een aanstelling bij Amsterdam University College (AUC), waar ik als parttime docente werk en als teamleider verantwoordelijk ben voor het academisch schrijfonderwijs.

Ervaring

Met ruim 16 jaar leservaring op de universiteit, bedrijfsleven en overheid heb ik inmiddels aan een zeer uiteenlopende groep cursisten lesgegeven. Dit varieert van beginners tot gevorderden; van studenten tot hoogleraren en van ondersteunend personeel tot managers. Ook heb ik ervaring met cursisten met verschillende taalachtergronden: van Arabisch, Chinees tot Spaans of Italiaans.

Wetenschap toegepast in de praktijk

Voor mijn proefschrift heb ik een vergelijkend onderzoek gedaan tussen de Engelse en Nederlandse schrijftaal en ben hierop in 2010 gepromoveerd. Hoe leuk ik het doen van onderzoek ook vond, toch miste ik altijd de praktische toepassing in mijn werk. Daarom ben destijds begonnen met ontwikkelen en verzorgen van Engelse taaltrainingen bij bedrijven, universiteiten en overheidsinstellingen. Zo kon ik het doen van onderzoek combineren met het toepassen van mijn bevindingen in de praktijk – voor mij de ideale combinatie.

Meegedraaid in Britse & Amerikaanse cultuur

Voordat ik met mijn promotieonderzoek begon aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heb ik daar Engelse Taal en Letterkunde gestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik een periode in Wales gewoond en na mijn middelbare school heb ik een jaar als uitwisselingsstudent in Amerika gewoond. Naast veel internationaal congresbezoek, ben ik voor mijn onderzoek ook nog een periode als gastonderzoeker aan de Universiteit van Birmingham verbonden geweest. Sinds 2009 werk ik deeltijd als docent en teamleider bij het zeer internationale Amsterdam University College (AUC), een Engelstalige honours bacheloropleiding.